5 planten die je badkamer omtoveren in een groene oase

Planten zorgen voor een natuurlijke en ontspannen sfeer in de badkamer, maar wist je dat sommige planten ook nog eens vocht uit de lucht halen waardoor er minder kans is op schimmel? Klinkt goed, maar lang niet alle planten overleven in een badkamer vanwege de hoge luchtvochtigheid en weinig lichtinval. Deze 5 planten hebben het alleszins wel bijzonder naar hun zin in de badkamer.

Kangoeroevaren

Over het algemeen houden varens van veel vocht en schaduw, dus een badkamer is voor deze plant het walhalla. Vergeet niet om de kangoeroevaren regelmatig water te geven omdat de aarde vochtig moet blijven. Je kan de plant ook bevochtigen met een plantenspuit of eventueel extra voeding geven. Het is ook een plant die perfect als hangplant kan fungeren wat het interieur van je badkamer een leuk accent geeft.

Aglaonema

Deze plant is er eentje die de luchtzuiverheid verbetert en uitermate geschikt is voor de badkamer omdat hij niet veel licht nodig heeft en graag in de schaduw vertoeft. De aglaonema is bijzonder gemakkelijk te onderhouden doordat hij niet veel water nodig heeft. Dit in combinatie met het feit dat hij goed bestand is tegen een hoge luchtvochtigheid en warme omstandigheden maakt van de aglaonema een uitstekende keuze voor de badkamer.

5 planten die je badkamer omtoveren in een groene oase
5 planten die je badkamer omtoveren in een groene oase

Lepelplant

De lepelplant, of Spathiphyllum, heeft veel water nodig. De badkamer is dus de perfecte plek voor dit plantje, ook omdat die weinig licht nodig heeft en zeker niet in de volle zon moet staan. De lepelplant helpt om de lucht te zuiveren en doet dat het beste bij temperaturen boven de 18 graden. Een leuk extraatje is dat de lepelplant regelmatig prachtige bloemen tevoorschijn tovert.

Sanseveria

De Sanseveria, ook wel de vrouwentong genoemd, is een echte klassieker die op zowat elke plek kan groeien. Het is vrijwel de gemakkelijkste plant die je in huis kan halen met bijzonder weinig werk aan. Je hoeft die zelfs niet zo vaak water te geven. Bovendien helpt de sanseveria om het zuurstofgehalte te verhogen.

Aloë Vera

De Aloë Vera is bij de meeste mensen goed gekend vanwege het helende karakter. Het sap van de Aloë Vera is namelijk heel geneeskrachtig en wordt vaak gebruikt in crèmes en verzorgingsproducten. Een Aloë Vera heeft maar weinig water nodig en kan goed leven in verschillende omstandigheden, van weinig tot veel licht. Kortom, een ideale plant om een mooie plek te geven in je badkamer.