5 stijlvolle badkamertrends voor 2023

Een badkamer moet naast functioneel vooral een oase van ontspanning en rust zijn. Die sfeer creëer je door het gebruik van bepaalde kleuren of materialen. Wij zetten er een aantal op een rijtje die in 2023 (verder) aan populariteit gaan winnen.

1. Klassevolle marmerlook

Marmer blijft dé blikvanger in je badkamer. Van wasbakken en badkamermeubels tot tegels en wandbekleding, aan opties geen gebrek. Marmer zorgt voor een stijlvolle look en elke marmerkleur kent een waaier aan motieven. Durf dus gerust experimenteren met kleuraccenten. Het grote voordeel van marmer is bovendien dat het een enorm stevig materiaal is. Maar ook een betaalbaarder alternatief zoals composiet bootst marmer perfect na, is minder gevoelig en daardoor makkelijker in onderhoud, zonder in te boeten op kwaliteit.

2. De warmte van hout 

Hout geeft je badkamer een warme en rustgevende uitstraling. Gecombineerd met bijvoorbeeld marmer krijg je zo een instant wellness gevoel. Combineer verschillende houtsoorten van donker naar licht voor reliëf en diepte. Een extraatje is dat bepaalde houtsoorten in de badkamer een heerlijke geur kunnen afgeven, net zoals in de sauna!

3. Ronde en organische vormen

Deze badkamertrend wint nog elke dag aan populariteit. Meubels met een afgeronde vorm geven je badkamer een zacht en speels karakter. Ze passen in elke badkamer, groot of klein. Zo kan een ovaal bad vrijstaand of tegen een wand geplaatst worden, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Combineer met andere afgeronde elementen, zoals bijvoorbeeld een spiegel, voor een samenhangend geheel.

4. Zwarte accenten

Zwart in je badkamer is geen nieuwe trend, maar gezien de luxueuze uitstraling en het tijdloze karakter, blijven we het warm aanbevelen. Zwarte accenten in je kraanwerk, douche, wasbak, handgrepen, spiegelrand of in het frame van je badkamermeubel, geven je badkamer een bijzonder moderne en stijlvolle look. Het voordeel van zwart is bovendien dat je het kan combineren met zowat alles, van wit tot heel felle kleuren.

5. Een groene oase

Maak van je badkamer een tropische oase door groentinten en natuurlijke prints te gebruiken in bijvoorbeeld je decoratie of textiel. Wil je een echte jungle creëren? Kies dan voor echte planten die houden van een vochtige omgeving. Zo is er de Calathea, een kleurrijke tropische plant die niet te veel daglicht nodig heeft. Ook een drakenplant, lepelplant, graslelie of zelfs varens zijn ideale badkamerplanten.

Heb je nog meer inspiratie nodig voor je badkamer? Blader eens door onze badkamerrealisaties of bezoek onze showroom.

5 stijlvolle badkamertrends voor 2023