De juiste verlichting zorgt voor de juiste sfeer

Bij het herinrichten of renoveren van een woning, wordt de verlichting vaak over het hoofd gezien. Het is nochtans een belangrijk aspect van je woning, zowel als functioneel element als voor de sfeer in huis. Wij leggen je dan ook graag uit hoe je voor de juiste verlichting zorgt.

Begin met een lichtplan

Alles begint bij een duidelijk lichtplan om alles in kaart te brengen. Let hierbij zeker op de aansluitpunten in je woning en waar je schakelaars wil plaatsen. Bedenk vervolgens wat je wil in welke ruimte. Waar wil je sfeerverlichting en waar moet de verlichting eerder functioneel zijn? Een gang of een bureau hebben bijvoorbeeld een ander soort verlichting nodig. Denk dus na over de functies van bepaalde ruimtes en de bijhorende verlichting. Als je over een goed lichtplan beschikt, zal de installatie achteraf een pak vlotter verlopen.

Enkele tips:

  • Plaats nooit spotjes boven de plek waar je vaak zit, omdat je dan de lichtinval blokkeert.
  • Opteer voor dimmers in plaats van een schakelaar om de juiste sfeer te creëren.
  • Zorg voor meerdere groepen die je onafhankelijk van elkaar kunt bedienen.

Kies het juiste licht

Eenmaal het lichtplan op punt staat, is het tijd om uit de verschillende soorten verlichting je keuze te maken. Zo kan je kiezen uit:

  • Basisverlichting: verlicht een volledige ruimte met spotjes of een hanglamp
  • Functieverlichting: denk maar aan leeslamp of spotjes boven het fornuis of een schilderij
  • Sfeerverlichting: creëer een knusse sfeer in je salon of kies voor handige dimmers
  • Decoratieve verlichting: zorg voor echte blikvangers door verlichting in een mooi design

Bij de meeste soorten verlichting kan je opteren voor ledlampen. Die zijn niet enkel energiezuinig, maar worden ook nooit te heet. Dit kan best handig zijn met kinderen in de buurt. Bovendien bestaan ledlampen in tal van maten en modellen. En die ruime keuze, die vind je in de showroom van Sleurs & Vangompel!

Vloeren & wandtegels

Naast een ruim aanbod verlichting, vind je in onze showroom ook een shop-in-shop met een uitgebreid aanbod vloer- en wandtegels voor jouw badkamer en keuken. We nodigen je graag uit voor 2000 m² inspiratie.

Bezoek onze showroom
De juiste verlichting zorgt voor de juiste sfeer