Geniet ook op je oude dag in alle comfort van je badkamer

Je staat er niet altijd bij stil, maar je badkamer bevat verschillende elementen die niet zo praktisch zijn als je ouder wordt. Denk bijvoorbeeld aan dat heerlijke ligbad waar je zonder hulp niet meer in- of uit kan. Of aan je toilet dat beter iets hoger zou zijn als bukken en rechtstaan wat moeilijker wordt. Kleine ongemakken die Sleurs & Vangompel met een kleine en snelle renovatie zo wegwerkt. Wij geven alvast enkele voorbeelden.

Plaats een inloopdouche

Een perfect alternatief voor zowel een douchecabine als een bad met douchekop. Geen (hoge) instap meer en voldoende ruimte omdat je niet meer gebonden bent aan de standaardafmetingen van een douchebak of bad. Omdat een inloopdouche niet afgesloten is aan alle zijden kan je er ook vlot in en uit, zelfs met een rolstoel. Je kan eventueel nog een opklapzitje laten voorzien of simpelweg een krukje of stoel in je douche plaatsen voor extra comfort.

Zorg voor comfort met een instapbad

De oplossing voor wie graag geniet van een heerlijk warm bad. Instapbaden zorgen voor een grote mate van zelfstandigheid dankzij de opening aan de zijkant. Hierdoor kan je gemakkelijk in- en uit bad stappen. Kies je voor een antislipcoating dan verminder je de kans op uitglijden. Toch nog hulp nodig bij het in- en uitstappen? Plaats dan handgrepen voor extra steun.

Pas je wastafel aan

Heb je een rolstoel nodig, dan is je wastafel een belangrijk aandachtspunt. Voor een optimaal gebruikscomfort heb je een aangepaste hoogte nodig en beenruimte onder de wastafel. Een aangepaste wastafel is dus zeker geen overbodige luxe. Hierbij worden de leidingen netjes weggewerkt, is de hoogte instelbaar naargelang de gebruiker en is de kraan zeer gemakkelijk te bedienen. Met een paar handgrepen kan je ook eenvoudig rechtstaan om je te wassen.

Verhoog je toilet

8 centimeter lijkt niet veel, maar is een wereld van verschil als je niet meer goed kan bukken en rechtstaan. Je bestaand toilet vervangen door een verhoogd hangtoilet zorgt op je oude dag voor een stuk meer comfort. Extra bonus: een hangtoilet is ook nog eens eenvoudiger te poetsen.

Meer weten over hoe we jouw badkamer met een kleine renovatie een heel stuk comfortabeler kunnen maken? Maak dan een afspraak bij één van onze badkameradviseurs.

Geniet ook op je oude dag in alle comfort van je badkamer