5 tips voor een trendy badkamer in 2024

1. Extra grote wandtegels

Tegels zijn terug te vinden in zowat elke badkamer, maar in 2024 worden XL-tegels een absolute must. Grote tegels zorgen immers voor meer ruimtegevoel en geven je badkamer een luxueus kantje. Het grote voordeel van dit tegelformaat is ook dat je badkamer vrijwel volledig naadloos afgewerkt kan worden, met heel wat minder kuiswerk tot gevolg.

2. Speelse tegelmotieven

Tegels met patronen of motieven kennen hun oorsprong in warme landen zoals Portugal, Cuba en Italiƫ. De ontwerpen bestaan vaak uit prachtige vormen, kleuren en formaten die je interieur een speels karakter geven en waarmee je echt je creativiteit kan botvieren. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor de badkamer, maar evengoed voor je keuken of zelfs je woonkamer.

3. Solid Earth: aards en warm

Als je houdt van aardse kleuren, warme materialen en een elegante badkamer, dan is solid earth zeker iets voor jou. Deze trend is een ode aan de natuur en omvat de aardse kleuren bruin, beige, terracotta, en ook roestig oranje en warm groen. Door deze kleuren te gebruiken in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout, betonlook, marmer en travertin krijgt je badkamer een warme en karaktervolle look.

4. Organische ronde vormen

Een woontrend die al een tijdje furore maakt in de woonkamer of keuken, zal in 2024 ook de badkamer veroveren. We hebben het over gebogen lijnen en organische vormen die elke kamer een zachte en comfortabele uitstraling bezorgen. Je kan hierbij verschillende materialen gebruiken, zoals hout, travertin, linnen en fluweel, maar ook spelen met de vormen. Zo kan je rechte vormen combineren met ronde vormen voor een speels accent.

5. Sfeervolle kleuren

Geef in 2024 kleur aan je badkamer. Kies voor prachtig rijke kleuren zoals marineblauw en smaragdgroen die je volledige badkamer of een accentmuur diepgang geven. Ofwel kies je voor zachtere kleuren en pasteltinten die een rustgevende sfeer creƫren. Deze kleuren kan je ook perfect combineren met natuurlijke materialen zoals hout of marmer.

Afspraak in de showroom

Kom langs in onze toonzaal en de keukentrends voor 2024.

Plan je afspraak
5 tips voor een trendy badkamer in 2024